Emotions Lab

Despre noi

Emotions Lab

Elena Penescu

Salut, sunt Elena Penescu Fondator și facilitator cursuri

Sunt profesor și actriță cu experiență de peste 10 ani în domeniul educației, atât formale cât și non-formale. În acest timp am avut ocazia să experimentez diverse metode de acțiune creative a căror eficiență mi-a fost demonstrată în repetate rânduri.

În cadrul atelierelor dedicate copiilor și adolescenților folosesc metode   specifice antrenamentului actorului pentru a stimula dezvoltarea inteligenței emoționale și a gândirii critice și creative. Bucuria mea cea mai mare este când aflu de la părinți că atitudinea copilului este îmbunătățită în mediul familial și școlar ca rezultat al participării la ateliere noastre.

Prin colaborarea cu clinici de psihoterapie pentru copii și adolescenți am experimentat cât sunt de eficiente jocurile de teatru și art-terapia în ameliorarea unor afecțiuni psihice, această colaborare ajutându-mă totodată la îmbunătățirea abordării și față de copiii tipici, prin luarea în considerare a laturii psihologice în crearea activităților.

Pe de altă parte, fiind director de psihodramă în formare, propun ateliere de dezvoltare personală adulților care se află pe drumul spre autocunoaștere și spre starea de mai bine. Aceste ateliere sunt o modalitate de a se întâlni cu sine însuși prin activarea spontaneității și a creativității.

Cred cu tărie în puterea transformatoare a creativității într-un mediu de siguranță și încredere.

Ai vreo întrebare?
Contactează-ne!